Passejar per els camins

Passejar per els camins que hi ha al voltant de la casa tot gaudint de l’entorn, la tranquil.litat i els animals que hi pasturen.

Anar a caçar bolets

Si veniu a la tardor disfrutareu anant a caçar bolets i gaudireu dels colors que ofereix la muntanya en aquesta estació.

Excursió a les basses i gorgs dels Molins de Vilardell

Tot sortint de la casa agafeu el camí de terra que hi ha a mà dreta en el que després d’1,5 km de caminada us portarà sense pèrdua fins a les basses. Allà hi ha una explanada i els nens poden jugar tranquil.lament doncs el riu és molt baix i s’ho passaran molt bé. I si camineu uns 10 minuts més riu amunt anireu a parar a un gorg molt bonic on grans i petits disfrutareu del bany. Aquesta caminada fins al gorg és molt divertida doncs a trossos haureu de passar per sobre les pedres de dalt del riu i a trossos seguireu per un caminet. A l’estiu també és molt divertit i entretingut pujar per el mateix riu ja que com a molt en una ocasió o dues l’aigua només arriba a l’alçada de la cintura d’un adult (millor si aneu amb sabates de riu almenys els petits).

Per als que us agrada caminar més i anar a córrer

Podeu agafar varis camins: Direcció al riu: Un d’ells seria fins al riu i des d’allà agafar altres camins. Un altre també direcció al riu però abans d’arribar-hi agafar un trencant que hi ha a mà dreta. Direcció Ermita del Remei: Fins a l’Ermita i després continuar fins a Ripoll (senyalitzat). Direcció ruïnes de Sta. Maria del Catllar: Agafar el camí que passa per darrera la casa que us portarà a dalt de tot de la muntanya del Catllar on hi ha les ruïnes de l’antigua esglèsia i des d’allà si voleu també podeu seguir fins a Ripoll per l’altre costat de la muntanya (senyalitzat).

Excursió a l’Ermita del Remei

Tot sortint de la casa agafeu el camí emportlanat de mà esquerra on passades unes cases trobareu un trencant amb un rètol de l’Ermita que us farà anar per un camí de terra per el que hi arribareu sense pèrdua. Distància 1,5 km.

BTT

Ruta del Ferro i el Carbó, és una via verda per fer amb bici que recorre l’antic traçat de la via del tren que anava desde Ripoll fins a Ogassa (mines de carbó). El tram de Ripoll fins a Sant Joan de les Abadesses (9 km anada) és ideal per fer amb els nens, aquest tram acaba en un gran parc amb taules de pícnic on poder menjar i estar a l’aire lliure on hi ha també un bar-restaurant. La ruta segueix fins a Ogassa (4 Km més), aquest tram ja és per als nens més grans ja que al final és una pujada una mica pronunciada. Més informació… La ruta de les Vagonetes: És una altra ruta per fer amb bici que és més curta i està a Ogassa. Més informació… *Si no voleu portar les vostres bicis us podem informar on les podeu llogar qualsevol dia de l’any a Ripoll (millor avisar amb temps perquè us les preparin).